Rekord alacsony kamattal keltek el a magyar eurókötvények

Az eddig legalacsonyabb kamat mellett bocsátott ki eurókötvényt a kormány, az egymilliárd eurós államkötvény kamata csupán 1,25 százalék - közölte Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója.
Szabó Dániel, 2018. szeptember 27. csütörtök, 10:54
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A kamatlábak nemzetközi viszonylatban is csökkentek, a magyar kormány 2008-ban átlagosan 3 és 3,5 százalék közötti kamattal jutott devizaalapú hitelhez - fűzte hozzá Barcza.

2017-ben dollárkötvényeket váltottak vissza és azzal párhuzamosan eurókötvényt bocsátottak ki, amely hatszoros keresletet vonzott - ezért valószínűsítették, hogy a túlkerestletből marad 2018-ra is. Még mindig nagyon sok befektető szeretne magyar állampapírt és eurókötvényt vásárolni.

Az ÁKK idén óvatos, várják hogy mi történik 2018 következő honapjaiban és annak függvényében döntenek a devizakötvények lehetséges visszavásárlásáról - mondta Barcza György.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK