A 30 vezető iparvállalat Dow Jones indexe 142,95 ponttal, 0,55 százalékkal, 26 214,67 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutatója 22,68 ponttal, 0,81 százalékkal nőtt, és 2832,98 ponton fejezte be a napot. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 71,65 ponttal, 0,98 százalékkal ment feljebb, és 7408,03 ponton zárt.

Kereskedők szerint a befektetőket különösebben nem zaklatta fel, hogy szombat óta nincs pénz kormányzati hivatalok és ügynökségek munkájának a finanszírozására az Egyesült Államokban. Abban bíztak ugyanis, hogy a szenátus hétfőn késő este megszavazza az ehhez szükséges törvényt..

Hétfőn nem volt trendet befolyásoló makrogazdasági adat. A részvényárakat vállalati felvásárlási hírek, illetve kedvező negyedéves vállalati adatok hajtották fel.

A Sanofi francia gyógyszeripari cég azt közölte, hogy 11,6 milliárd dollárért felvásárolja az ágazati Bioverativ amerikai ágazati céget.

Ugyancsak hétfőn jelentették be, hogy a Celgene mintegy 9 milliárd dollárt fizet a Juno Therapeutics biotechnológiai cégért, az AIG biztosító pedig 5,56 milliárd dollárért megveszi az ágazati Validus vállalatot.

A Halliburton amerikai olajipari szolgáltató, az ágazat második legnagyobbja a világon arról számolt be hétfőn, hogy a vártnál nagyobb lett a profitja és a bevétele a tavalyi utolsó negyedévben - írta az MTI.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!