Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A cég szerdán, honlapján közölt adatok szerint rekord számú, 762 gép átadása mellett 90,7 milliárd dollárról 96,1 milliárd dollárra emelkedett a Boeing árbevétele, az üzemi eredmény egyszeri tételek miatt viszont 8,8 milliárd dollárról 13 százalékos csökkenéssel 7,7 milliárd dollárra romlott.

Az eredményt rontotta egyebek mellett a 747-es típus gyártásának visszafogása, illetve a KC-46-os katonai gép programjának csúszásából fakadó plusz költség.

A cég fő üzleti tevékenységéből, a kereskedelmi gépek értékesítéséből 66 milliárd dollár bevételre tett szert, amely 10 százalékkal több, mint egy évvel korábban, az üzemi eredmény azonban 20 százalékkal 5,1 milliárd dollárra csökkent 7,8 százalékos (mínusz 2,9 százalékpont) árrés mellett.

Erre az évre a Boeing 93-95 milliárd dollár árbevételre, 740-745 gép átadására, és a kereskedelmi típusoknál 9 százalékos árrésre számít.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!