Az olaj hordónkénti árának jelentős - 1,7 dolláros - csökkenése és az inflációs adat nyomán vevői nyomás alakult ki az amerikai parketteken. Bár a januári infláció meghaladta a várakozásokat, a volatilis energia- és élelmiszerárak nélkül számított maginfláció a prognózisnak megfelelően alakult, 0,2 százalékos lett. Az adat nyomán a kamatemelési várakozások némiképp enyhültek, így a piacon mindenki vásárlásba kezdett. Fokozta a jó hangulatot, hogy a bankok teljesítményét jelző Philadelphia KBW index emelkedett. A Dow-komponensek versenyét a Pfizer nyerte, a gyógyszergyártó több mint 2 százalékkal drágult. A második lett a Boeing, közel 2 százalékos emelkedéssel, amit egy indiai fapados légitársaság megrendelése váltott ki. A Dow Jones végül 0,6 százalékkal - 2001 júniusa óta nem látott magasságba - 11 137 pontra hízott. Ezzel párhuzamosan a Nasdaq 0,9 százalékkal 2283 pontra, az S&P 500 pedig 0,8 százalékkkal 1293 pontra gyarapaodott.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!