Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mind a 30 részvény a Dow Industrialsban, valamint az S&P 11 ágazatában emelkedett szerdán. A Facebook és az Amazon.com részvényei több mint 7,5 százalékkal emelkedtek, a WTI közel 9 százalékot drágult.

A blue-chip index 945 ponttal, 4,3 százalékkal 22737-re emelkedett. Az S&P 500 4,3 százalékkal erősödött, a tech-cégeket tömörítő Nasdaq Composite 5 százalékos pluszban állt meg. Ekkora napon belüli erősödést 2009 óta nem produkáltak az amerikai tőzsdék - írja a WSJ.

Az elmúlt napokban jelentősen estek az indexek. A Fed kamatemelési üteme, a Kínával folytatott kereskedelmi háború és a csökkenő olajárakkal kapcsolatos aggodalmak a negyedik negyedévben nagyrészt a befektetőket sújtották, és mindhárom nagy amerikai indexet lenyomták. A Dow 18,8 százalékkal van az októberi csúcsától, míg az S&P 19,8 százalékkal maradt el a rekordtól. Mindkét index esése elmaradt a 20 százalékos zuhanástól, amely egy medvepiac kezdetét jelentené. Így viszont még kitarthat a 2009 márciusában, a pénzügyi válság nyomán indult bikapiac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!