A 3 hónapos Euribor ráta, a bankközi euró-kölcsönzési hajlandóság, a kamatvárakozások és hitelezési kedv általánosan elfogadott mutatója 0,893 százalékra csökkent, megdöntve a csütörtökön 0,899 százalékon beállított rekordot - számolt be az MTI. A ráta alatta van az EKB 1,0 százalékos alapkamatának. A 3 hónapos Euribor az idén már több alkalommal is az ECB alapkamata alá esett az ECB gyors ütemű kamatcsökkentéseinek és a pénzügyi rendszerbe juttatott több száz milliárd eurós összegnek köszönhetően. A 6 hónapos Euribor ráta szintén csökkent, 1,142 százalékon rekordot állítva be 1,149 százalék után. A 12 hónapos ráta 1,355 százalékra csökkent 1,364 százalékról. Az egy hetes Euribor ráta 0,354 százalékra csökkent 0,358-ról.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!