A kereskedés első két órájának végén a DJIA 0,2, az S&P-500 0,3 százalékos pluszban, a Nasdaq Composite hajszálnyi mínuszban volt. Az optimista hangulatot megalapozta, hogy a vártnál tempósabban nőtt a magánszektorban lévő munkahelyek száma az USA-ban.

A pénzügyi részvények között a Bank of America több mint 2 százalékkal dráguló papírjai vitték a prímet, míg a bankkártyaterminálokat gyártó VeriFone Systems részvényeit a vártnál jobb nyereségadat repítette 11 százalékkal feljebb.

A második legnagyobb kínai videomegosztó portált üzemeltető Sohu papírjai ugyanakkor közel 9 százalékkal zuhantak, miután közölte, hogy nincs napirenden a cég felvásárlása illetve tőzsdei kivonulása. Kedden még 12 százalékkal ugrott meg az árfolyam azon sajtóértesülés nyomán, amely szerint a pekingi székhelyű társaság befektetési bankokkal és befektetési alapokkal tárgyal.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!