A 40 milliárd forint összegben meghirdetett 3 hónapos diszkont kincstárjegyre 127,292 milliárd forint jegyzési ajánlatot nyújtottak be az elsődleges forgalmazók. Az ÁKK ebből a meghirdetettnél 10 milliárd forinttal többet fogadott el 8 bázisponttal az előző aukción kialakult átlaghozam alatt.

A keddi aukción az ÁKK így 50 milliárd forintot értékesített a papírból 1,61 százalékos rekordalacsony aukciós hozamon, 9 bázisponttal a 3 hónapos lejáratra a másodpiacon hétfőn kialakult 1,70 százalékos referencia hozam alatt.

A 3 hónapos diszkont kincstárjegyek aukciós hozama 2,90 százalékon kezdte az évet, egy évvel ezelőtt, 2013 augusztus elején 3,98 százalékon állt, míg 2013 elején 5,49 százalékon, 2012 elején pedig 7,67 százalékon.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!