New Yorkban a kereskedés kezdetén a DJIA-30 index 0,31 százalék, az S&P-500 index 0,38 százalék, a Nasdaq Composite 0,40 százalék erősödést mutatott.

A DJIA index a csütörtöki nyitásban történetében először áttörte a 24 ezer pontos határt. Az év eleje óta a mutató már 21 százalékkal erősödött - írta az MTI.

A befektetői figyelem csütörtökön az olajárak várható alakulásának felmérése miatt az OPEC bécsi tanácskozására irányul, ahol az önkéntes termeléskorlátozás határidejének meghosszabbításáról és a csökkentésben részt vevők körének kibővítéséről születhet döntés.

Az OPEC tanácskozásról érkező hírek hatására az olajár már emelkedésnek indult csütörtökön. Az amerikai piaci nyitáskor a globális kereskedésben a Brent nyersolaj ára 1,10 százalékkal állt magasabban, 63,22 dolláron hordónként, a WTI pedig 0,65 százalékkal magasabban, 57,67 dolláron.

Kedvező hatással lehet a befektetői hangulatra csütörtökön az is, hogy tőzsdei nyitás előtt közzétett adatok szerint a vártnál kevesebben folyamodtak első alkalommal munkanélküli segélyért az elmúlt héten, valamint a lakosság elkölthető jövedelme a vártnál nagyobb mértékben emelkedett októberben.

Szerdán az amerikai indexek vegyesen zártak azzal párhuzamosan, ahogy a befektetői érdeklődés a technológiai ágazat papírjairól a pénzügyi papírokra terelődött át: a DJIA-30 0,44 százalékkal új rekordra emelkedett, az S&P-500 viszont 0,04 százalékkal csökkent. A Nasdaq Composite pedig három hónapja a legnagyobb veszteségét szenvedte el szerdán, 1,27 százalékosat.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!