Rekorddal zárult a rövid nap

Pár órára kinyitottak pénteken a börzék az öreg kontinens egyes városaiban; a mutatók pedig több éves csúcsra ugrottak a csekélyke forgalmú kereskedés végére.
Kummer Krisztián, 2004. december 25. szombat, 15:50
Fotó:

Minimális érdeklődés és likviditás mellett nagyot ugrottak a nyugat-európai tőzsdeindexek: a hagyományos év végi optimizmus a Euronext mutatóit két éves csúcsra hajtotta, s a londoni Footsie is több hónapja nem látott szintre emelkedett. A papírok árfolyamait többek közt a nagy esés után stagnáló olajár tartotta a magasban, a BP, a Total és a Shell kurzusa ugyanis stabil nyereséggel zárt. A védelmi ágazat részvényei azonban lejtőre kerültek, az Egyesült Államok ugyanis lapértesülések szerint nem támogatja az öreg kontinensen a szektor fejlesztéseit. Céges hírek nem igazán láttak napvilágot, bár az HSBC kurzusa lefelé módosult, miután a pénzintézet "elmulasztotta" bejelenteni a legjobb ajánlatot dél-koreai leányában eladandó pakettjére.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK