Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Új hét, új forintrekord: már hétfő reggel megdőlt a korábbi negatív árfolyamrekord. Az euró ára ugyanis 38 fillérrel 335 forint fölé emelkedett az euróval szemben. Majd a következő percekben is csupán fillérekkel a 335-ös szint alatt állt be az árfolyam.

Eközben a dollár 305,2 forintba kerül, az angol fontért 379,3 forintot kel adni, míg a svájci frank 308,40 forintnál jár..

A jelek szerint a piac tovább teszteli az MNB elkötelezettségét a be ne avatkozás, illetve a "nincs árfolyamcélja az MNB-nek" kijelentések mellett. Elemezők szerint a kedden kamatmeghatározó ülést tartó monetáris tanácsnak (MT) esze ágában sincs szigorítania a feltételeken, ha nem muszáj. Márpedig a legújabb inflációs adatok egyáltalán nem indokolnak szigorító intézkedéseket, amelyek a forintárfolyamra is kihatnának.

Emellett kedden frissül az MNB inflációs előrejelzése (a részletek csütörtökön jönnek ki), továbbá a kiszorítandó likviditásról is dönt az MT.

A Napi.hu által korábban megkérdezett elemzők között nincs egyetértés arról, hogy mi várhat a forintra. Egyes szakértők szerint bő egy évre vetítve láthatunk akár 315-ös, vagy 340-es euróárfolyamot is, ráadásul úgy, hogy ebbe Magyarországnak gyakorlatilag semmi beleszólása nincs.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!