Rekordközelben az olajár

Az Egyesült Államok és Irán közötti feszültség Katrinát idéző magasságba hajtotta az olajárakat.
Napi Gazdaság Online, 2006. április 11. kedd, 08:31
Fotó:

Egy hordó amerikai könnyűolaj kedden 69,11 dollárba került. Az ár egyre közelebb kerül a tavalyi csúcshoz, amikor - a Katrina hurrikán okozta pusztítások után - 70,85 dollárra emelkedett.

Az áremelkedés oka az iráni atomprogram miatti egyre erősödő feszültség. Irán a világ negyedik legnagyobb olajkitermelője; a kormány szerint az atomprogram célja az ország energiaellátásának biztosítása, az USA és az Európai Unió megfigyelői szerint azonban nukleáris fegyverek előállítását célozza.
Az Irán elleni támadásról szóló híreszteléseket egyelőre a Washingtonban és Londonban is cáfolták, de - mint arra az elemzők rámutattak - sem az USA, sem Nagy-Britannia nem igyekszik csillapítani a kedélyeket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK