Rekordmélyben a forint

328 forint fölé ugrott az euró jegyzése, azaz minden idők leggyengébb forintárfolyama alakult ki - adta hírül a Portfolio.
Domokos Erika, 2018. június 27. szerda, 17:58
Fotó: Shutterstock

Nincs gyors visszaerősödés a forintnál azután, hogy az eddigi 327,7 körüli mélypontnál is gyengébbre esett az euróval szemben. A dollár jegyzései 283,3-nál járnak a bankközi devizapiacon - olvasható a portálon.

Az eddigi "történelmi csúcs" 327,62 forint volt.

A kép forrása: Shutterstock.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

laci_52, 2018.06.27 23:16

A forintot kormányunk szándékosan gyengíti! Nemzeti kormány a nemzeti valutájával hogy tehet ilyet?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Suzywong, 2018.06.27 21:26

az euro tavaly nyáron 304 ft volt, ma 328 ft,ami 9% os gyengülés.

azaz ha forintban 4% volt a gazdasági növekedés, akkor euróban számolva 5% al csökkent a magyar gdp.

eközben a nyugati országok gdp-je 2-3%- al nőtt, azaz 7-8% al szakadtunk le nyugat európától az elmúlt 1 évben, ennyivel lettünk szegényebbek tőlük.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html