Rekordméretű árbevétel a TVK-nál

Az új termékek sikeres bevezetésének köszönhetően a TVK árbevétele csoportszinten közel 250 milliárd forintot ért el 2005-ben - derül ki a társaság éves jelentéséből.
Kovács Balázs, 2006. április 21. péntek, 08:34
Fotó:

A nehéz piaci körülmények ellenére a társaság hat milliárd forintot meghaladó konszolidált nettó eredményt ért el. Az igazgatóság eredeti javaslátával ellentétben mégiscsak osztalékfizetésről döntött a közgyűlés, a többségi tulajdonos Mol javaslatára a társaság hosszú idő óta először 42 forint osztalékot fizet részvényeseinek a tavalyi év után.

Az igazgatóság emellett bemutatta a jövőbeni osztalékpolitikát - amelyet a közgyűlés el is fogadott -, e szerint a TVK az adózott eredmény 15-35 százalékát osztja majd fel a részvényesei között. Az igazgatóság tagjai közé beválasztották Medgyessy Péter volt miniszterelnököt és Gansperger Gyulát, az ÁPV Rt. volt elnök-vezérigazgatóját is.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK