Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Szeptember 5-én lehet megtenni az ajánlatokat a részvényre, a beárazás szeptember 20-án vagy 21-én lesz, a papír debütálása pedig szeptember 28-án. Várakozások szerint a részvények 60-80 százalékát nagybefektetők jegyzik le.

Az állami kézben lévő, az 1,34 milliárd lakosú országban postai szolgáltatásokat nyújtó China Post Group irányítása alatt álló pénzintézetnek, amely eszközértékét tekintve Kína hatodik legnagyobb bankja, várhatóan 8-10 milliárd dollár értékben sikerül részvényeket eladnia.

Ez a legnagyobb IPO azóta, hogy 2014-ban a világ legnagyobbnak tartott internetes kereskedelmi vállalata, az Alibaba Group Holding rekordértékben, 25 milliárd dollárért adott el részvényeket a New York-i Értéktőzsdén (NYSE).

Az előző rekorder szintén kínai cég volt. 2014-ben 22,1 milliárd dollár értékben adott el részvényeket a Kínai Mezőgazdasági Bank.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!