Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
A londoni Footsie 6,1 százalékos erősödése történetének második legnagyobb arányú növekedése egy nap alatt; legutóbb 1987 októberében regisztrálhatott ilyesmit az index, amikor 7,9 százalékkal emelkedett. Az indexet az utóbbi időkben meglehetősen mélyre zuhant biztosítópapírok korrekciója rántotta fel. A Prudential részvényének kurzusa 10,7, az Aviváé 10,5 százalékkal nőtt, különösen azután, hogy a Fortis a vártnál jobb eredményekkel rukkolt elő a múlt évét illetően. Ez utóbbi papír árfolyama 23,8 százalékkal nőtt Amszterdamban. Párizsban az Axa részvényének értéke több mint 13 százalékkal hízott, akárcsak a szerdán óriásit zuhanó Suez közműcégé. A Bayer papírja annak ellenére is növelte értékét, hogy a cég éves profitja tavaly csaknem a felére csökkent, igaz az elemzők ennél is rosszabb számokat prognosztizáltak. A Philips amerikai leépítési terveit jól fogadták a befektetők, a papír árfolyama 12,7 százalékkal nőtt. A német chipgyártó az Infineon Technologies részvénye pedig azután kezdett szárnyalni, hogy a cég bejelentette: 188 millió euróért megválik a maradék ProMOS részesedésétől, ami mindössze kétmillió euróval alacsonyabb a pakett könyv szerinti értékénél. A BMW értékpapírja is jelentősen drágult, lévén a cég remek pénzügyi eredményekkel szolgált a 2002. évet illetően, ráadásul történetében először egy ébv alatt több mint egymillió autót sikerült értékesítenie. A FTSE-100 3 486,9, míg a CAC-40 2 554,7 ponton zárt, ez utóbbi 6,3 százalékos növekedésnek felel meg. A frankfurti DAX hét órakor 5,2 százalékos pluszban volt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!