Az európai tőzsdéken tapasztalható optimizmus a tengerentúli parkettekre is áthúzódott. Az olajszektor gyengén szerepelt, a fekete arany jegyzése tovább süllyedt. A többi cég ugyanakkor jellemzően felfelé tartott, a Google például több mint 2 százalékos többletet termelt, miután a Goldman Sachs megemelte a cég részvényeinek célárfolyamát. Ez kedvezett az internetbizniszben érdekelt több társaságnak is, a Yahoo és az Amazon.com is jelentős pluszban zárt a kereskedési napot. Az említtet vállalatok erősödése jelentős szerepet játszott abban, hogy a Nasdaq hat éve nem látott szinten 2485 ponton zárt, ami 1 százalékos erősödést jelent az előző naphoz képest. A Dow Jones a részben a Microsoft és az Intel pompás teljesítménye nyomán 0,6 százalékkal 12 515 ponton végzett, ami új történelmi csúcsot jelent. Az S&P 500 is jól szerepelt, ugyancsak 0,6 százalékkal 1424 pontra hízott.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!