Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az S&P-500 és Nasdaq Composite indexek kedden rekordon zártak. A befektetői magatartást alapvetően a kivárás jellemzi a Fed elnöke pénteken esedékes beszéde előtt, amelytől a piac további részleteket vár a gazdaságösztönző céllal alkalmazott laza monetáris politikai eszköztár fokozatos kivezetésére vonatkozóan.

New Yorkban a DJIA-30 index 0,09 százalékos csökkenéssel, az S&P-500 index 0,04 százalékos emelkedéssel, a Nasdaq Composite index 0,15 százalékkal magasabban kezdte a kereskedést.

Az olajár stabilizálódni látszik az előző két nap felhalmozott nyolc százalékos emelkedése után. Szerdán az olajár ingadozott, csökkent, majd kissé emelkedett. Az amerikai piacok nyitásakor a WTI nyersolaj ára 67,77 dolláron állt hordónként a nemzetközi kereskedelemben 0,34 százalékkal magasabban, a Brent ára pedig 0,55 százalékkal emelkedett 71,44 dollárra.

Az év eleje óta a WTI ára 43 százalékkal, a Brent ára 42 százalékkal emelkedett.

Az arany spot ára unciánként 1796,47 dolláron áll az amerikai piacok nyitásakor, 6,14 dollárral, 0,34 százalékkal alacsonyabban.

Az eurót 1,1744 dolláron jegyzik, 0,08 százalékkal gyengébben.

Kissé csökkentek a tartós javak megrendelései

A vártnál kevésbé csökkentek júliusban a tartós javak megrendelései az Egyesült Államokban a washingtoni kereskedelmi minisztérium statisztikai intézete, a Census Bureau szerdai jelentése alapján - írja az MTI.

Júliusban a várt 0,3 százaléknál kisebb mértékben, 0,1 százalékkal csökkentek a tartós javak megrendelései az egy évvel korábbihoz képest a feldolgozóiparban az Egyesült Államokban, az előző havi 0,8 százalékos éves növekedés után.

A júliusi adat kissé jobb lett a vártnál, de így is három hónapja az első alkalommal csökken a megrendelések értéke éves bázison.

A csökkenés elsősorban a szállítóeszközökre, valamint a beruházási javakra leadott megrendelések visszaesésére vezethető vissza. A szállítóeszközök megrendelései 2,2 százalékkal, a beruházási javak megrendelései 2,0 százalékkal csökkentek júliusban éves bázison.

A szállítási eszközök leszámításával az új megrendelések 0,7 százalékkal növekedtek júliusban az egy évvel korábbihoz képest. A hadieszköz- megrendeléseknek leszámításával viszont 1,2 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!