Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn az amerikai piacok három fő árfolyammutatója, a DJIA-30 index, az S&P-500 index és a Nasdaq Composite index nap közbeni rekordot állított be és zárásra is rekordon állapodott meg.

A keddi kereskedést a DJIA-30 index 0,03 százalék, az S&P-500 index 0,03 százalék, a Nasdaq Composite index 0,04 százalék csökkenéssel kezdte. A DJIA index a kereskedés első perceiben már 0,14 százalék nyereségbe billent át, a két másik index pedig mérsékelte veszteségét.

Az amerikai indexek a múlt héten indult harmadik negyedévi tőzsdei beszámoló szezon vállalati eredményeit nyugtázva erősödtek, a hetet nyereséggel zárták. Az indexek az év eleje óta közel húsz százalék, a novemberi elnökválasztás óta pedig 25 százalék nyereséget halmoztak fel a javuló makrogazdasági mutatókat és növekvő vállalati eredményeket nyugtázva.

A makrogazdasági mutatók közül kedden a szeptemberi ipari termelés bizonyult magasabbnak a vártnál. Az előző havihoz képest szeptemberben 0,3 százalékkal nőtt az ipari termelés az Egyesült Államokban az augusztusi 0,7 százalékos havi csökkenés után. Elemzők 0,2 százalékos növekedést vártak. (Elzárhatják a pénzcsapot.)

A harmadik negyedéves beszámoló szezon kezdete óta a nagyobbak közül a JPMorgan Chase, a Citigroup és a Bank of America már közzétette eredményét, ehhez társult a keddi nyitás előtt a Morgan Stanley és a Goldman Sachs. Mindkettő várakozáson felüli eredményt tett közzé, részvényeik így már a keddi nyitás előtt is nagyot erősödtek a tőzsdén kívüli forgalomban.

Hasonlóképpen a Netflix részvénye is nagyot erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban a keddi nyitás előtt. A Netflix előfizetőinek várakozáson felüli növekedéséről számolt be hétfői tőzsdei zárás után. A cég bevétele és nyeresége is az elemzői várakozásokat meghaladó mértékben emelkedett.

Az olaj világpiaci ára az iráni atomprogram miatt éleződő politikai feszültség "kockázati prémiumával" emelkedett meg kedden: az amerikai piacok nyitásakor a WTI 0,04 százalékkal emelkedve, hordónként 51,89 dolláron, a Brent 0,28 százalékos emelkedéssel, 57,98 dolláron állt.

Az arany árát a dollárkamat-emelések növekvő valószínűsége emelte meg. Piaci találgatások szerint a Fed következő elnöke a jelenleginél "héjább" monetáris politikát követ majd. A határidős piacon az arany legközelebbi kontraktusának a jegyzése 1,13 százalékkal ment fel 1288,24 dollárra unciánként.

A dollár erősödött, az eurót 0,36 százalékkal jegyezték gyengébben 1,1763 dolláron.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!