Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az FTSE-100 0,2 százalékos veszteségben zárt, míg a DAX 0,2, a CAC-40 pedig 0,4 százalékot emelkedett. A Stoxx Europe 600 indexe 0,5 százalékkal erősödött a nap végére. A periféria indexei közül a milánói FTSE MIB 0,3, a madridi IBEX-35 0,2 százalékot esett, míg az athéni ASE 0,9-et nyert.

A DAX-30 10 911 pontos záróértékével három nap alatt harmadszor is új történelmi csúcson végzett, a CAC-40 4696 pontos zárással hat és fél éves csúcsra erősödött.

A jelek szerint az euróövezeti vezetők nem kevés kétséggel fogadják a görög kormány adósságrendezési tervét, amely könnyítené a törlesztés terhét. Szerdán az is kiderült, hogy több euróövezeti kormány, köztük a német, ellenzi a görög költségvetési takarékosság lazítását.

A napközi lejtmenetből kisegítette a fő indexek többségét néhány váratlanul jó vállalati beszámoló és a friss felmérés arról, hogy az euróövezeti magángazdaság teljesítménye januárban hathavi csúcsütemben nőtt. Igaz, a sikert csaknem öt éve nem látott ütemű árcsökkentéssel lehetett elérni. A piaci pénzesőre - az Európai Központi Bank (ECB) január végén megígért mennyiségi enyhítésére - még egy hónapot várni kell, miközben a növekvő forgalom dacára a defláció tovább apasztja a magáncégek profitját.

Szintén szerdai adat szerint az Egyesült Államokban a vártnál kevésbé bővült a magánfoglalkoztatás januárban. A szolgáltatások teljesítménye gyorsulva nőtt januárban, de a rekordkevés új megrendelés nem biztató a jövőre nézve.

A tengerentúlon közép-európai idő szerint vegyesen álltak a tőzsdemutatók: a Dow 0,2 százalékos emelkedésben, az S&P-500 0,2 százalékos esésben állt, míg a Nasdaq az előző napi záróértékén stagnált.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!