Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétfőn 30 353,45 ponton érte el addigi legmagasabb záróértékét a BUX, meghaladva a korábbi, 2007. július 23-i 30 118 pontos rekordját. Szerdán még magasabbra, 30 365,21 pontra kapaszkodott az index, csütörtökön pedig újabb történelmi csúcson, 30 540,32 ponton zárt.
Pénteken 30 502 ponton zárta a kereskedést a BUX, az előző héthez képest 1,62 százalékkal, 484,92 ponttal nőtt az értéke.

A részvénypiac forgalma 64,4 milliárd forintot tett ki, a múlt heti 40,2 milliárd forint után.

A vezető részvények közül a Richter árfolyama szintén történelmi csúcsra, 6234 pontra forintra emelkedett a héten, és a Mol, az OTP és a Telekom árfolyama is több éves rekordot döntött meg.

Az előző héthez képest az OTP erősödött a leginkább, 4 százalékot meghaladóan, emelkedett a Richter és a Telekom árfolyama is, a Mol ugyanakkor gyengült, több mint 1,5 százalékkal.

Pénteken elindult a kereskedés a Duna House részvényeivel a tőzsde prémium kategóriájában, miután a társaság sikeres kibocsátást hajtott végre.

A Mol részvényeivel a héten 11,0 milliárd forint értékben kereskedtek, árfolyama 315 forinttal, 18 520 forintra gyengült.

Az OTP forgalma 35,0 milliárd forint volt, árfolyama 325 forinttal emelkedett, pénteken 8190 forinton zárt.

A Richter forgalma 11,57 milliárd forintot ért el, árfolyama 76 forinttal emelkedett, 6056 forinton zárta a kereskedést pénteken.

A Magyar Telekom 6,0 milliárd forintos forgalmat ért el, árfolyama 13 forinttal nőtt, pénteken 483 forinton zárt.

Hétfőn a magyar tőzsdén egész nap jó volt a hangulat, a börzén a történelmi csúcs egyrészt a Moody's pénteki felminősítésének volt köszönhető, másrészt a kedvező nemzetközi hangulatnak.

Kedden világszerte kivárás volt a piacokon - tekintettel az amerikai elnökválasztásra -, a BUX index 0,02 százalékos csökkenése is szinten maradást jelentett.

Szerdán a kezdeti negatív hangulat a nap végére pluszba váltott az európai piacokon; a BUX minimális emelkedéssel zárt ugyan, de megdöntötte a hétfői rekordot.

Csütörtökön ismét történelmi csúcsot döntött a magyar tőzsde indexe, amely a régiós átlagnál is jobban teljesített. A BUX-ot az OTP húzta, a bankpapír a nap nyertese volt, a részvénypiac forgalma is magas, 15,2 milliárd forint volt.

Pénteken a magyar tőzsdén a vezető részvények árfolyama vegyesen mozgott. A kereskedés a pozitív tartományban indult, de a kereskedés végére elfáradtak az árfolyamok, és a negatív tartományba fordult a BUX.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 0,15 százalékkal, 2,78 ponttal magasabban zárt pénteken, mint egy héttel korábban, így 1874,56 ponton fejezte be a kereskedést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!