Az arany jegyzése rekord értékre kúszott föl szerdán, mert a befektetők attól félnek, hogy az eladósodott európai államoknak nyújtani kívánt pénzügyi támogatás csökkenteni fogja a valuták értékét.

Az arany spot ára rekord értékre, 1234,93 dollárra emelkedett unciánként, majd visszament 1233,55 dollárra Szingapúrban. A júniusi határidős ár 1,3 százakkal ugrott meg unciánkénti 1235,50 dolláros csúcsértékre.

Az olaj jegyzése eközben immár második napja esik. A júniusi határidős ár 1,2 százalékkal zsugorodott hordónként 75,42 dollárra a tengerentúli elektronikus kereskedésen.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!