Rekordot döntött a BUX, csúcson az OTP

Hétfőn reggel megdőlt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexének korábbi rekordja. A BUX 41 900 pont fölé emelkedett, miután jó hírek érkeztek az OTP háza tájáról.
Herman Bernadett, 2019. március 18. hétfő, 10:14
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Hétfőn délelőtt 41 900 pont fölött is járt a BUX index, ezzel megdől a tavaly januárban felállított 41 609 pontos rekord.

A mutatót főleg az OTP szárnyalása húzta fel, a hitelintézet részvénye 12 760 forintig emelkedett arra a hírre, hogy a bank jó eséllyel pályázik a szlovén állami bankra, az Abankára.

A forgalom is elképesztően magas, már 10 órakor, egy órával a nyitás után elérte a 10 milliárd forintot, ebből a bő 3 százalékos pluszban álló OTP 7 milliárdot vitt el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK