Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A világ legnagyobb szoftvervállalata 266,69 dolláron, 0,53 százalékos pluszban fejezte be a kereskedést, ami azt jelenti, hogy piaci tőkeértéke 2009 milliárd dollárra emelkedett.

A Microsoft közel hat év óta először csütörtökön rukkolt elő operációs rendszerének új változatával. A Windows 11 az év második felében jelenik meg. A Windows 10-es felhasználók ingyenes frissítésként érhetik majd el, az új személyi számítógépeket pedig már ősztől a 11-essel értékesítik.

A tőzsdén jegyzett amerikai vállalatok közül eddig csak az Apple információtechnológiai óriáscég büszkélkedhetett azzal, hogy piaci tőkeértéke meghaladja a kétezer milliárd dollárt.

Az Apple tavaly augusztusban érte el a bűvös határt, 468,65 dolláros árfolyamon 2004 milliárd dollárra rúgott a piaci tőkeértéke. Két évvel korábban pedig, 2018 augusztus elején ugyancsak az Apple volt az első amerikai tőzsdén jegyzett vállalat, amelynek piaci tőkeértéke elérte az ezermilliárd dollárt.

A tavaly augusztus 31-én felaprózott - négyfelé vágott - Apple-részvények csütörtökön 0,22 százalékos mínuszban, 133,41 dolláron zártak, ami azt jelenti, hogy a vállalat piaci tőkeértéke 2230 milliárd dollárt tett ki.

A négy legnagyobb amerikai technológiai vállalat - az Apple és a Microsoft mellett az Amazon és az Alphabet - együttesen 7689 milliárd dollárt ér, közel 1700 milliárd dollárral többet, mint tavaly augusztusban. Az Amazon piaci tőkeértéke 1740 milliárd dollárra, a Google anyavállalatáé, az Alphabeté pedig 1710 milliárd dollárra rúgott a csütörtöki tőzsdezáráskor.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!