Rekordot döntött a Nikkei

Emelkedéssel zártak a vezető ázsiai börzék pénteken. Hongkongban, Sanghajban és Szöulban nem nyitottak ki a piacok, mert a holdújév miatt szünnap volt.
MTI-Eco, 2015. február 20. péntek, 08:22
Fotó: Reuters

Tokióban a Nikkei225 index 0,37 százalék emelkedéssel 18 332,30 ponton fejezte be a napot. Ezzel 15 éve a legmagasabb szinten zárt a csütörtökön ismertetett kedvező amerikai munkanélküliségi adat, illetve annak a hatására, hogy gyengült a jen a dollárhoz képest, ami erősítette az exportra termelő cégek árfolyamát. A befektetők ezzel egy időben ugyanakkor nyereséget realizáltak az utóbbi napokban dráguló banki részvények esetében.

A Nikkei225 index pénteken a harmadik egymást követő napon zárt emelkedéssel, a héten 2,3 százalékkal erősödött.

A tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő Topix index 0,4 százalékkal, 1500,33 pontra erősödött, 2007 decembere óta legmagasabb szinten zárt.

A már szintén bezárt tőzsdék közül az ausztrál 0,38 százalékkal gyengült, a tajvani 0,35 százalékkal erősödött.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK