A világ második legnagyobb tőzsdéjének számító börze forgalmi rekordot ért el a kereskedés első szekciójában: 56 éves fennállása óta először cserélt gazdát 4,56 milliárd részvény. A Nikkei esése nagyobb is lehetett volna, ha a forgalmat is fűtő acélipari cégek nem szerepelnek kiválóan, a Sumitomo Metal árfolyama például 9,3 százalékkal szökött fel. A szélesebb TOPIX index 0,11 százalékkal 1497,53 pontra esett vissza az egy nappal korábban elért ötéves zárási csúcsról. A hongkongi HSI zárás előtt nem sokkal 0,10 százalékos mínuszban volt, a dél-koreai KOSPI már befejezte a napot, 0.68 százalékos emelkedéssel.
QP | Quality Placement

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!