Remek hajrával újabb csúcsot döntött a BUX

A Budapesti Értéktőzsde a mai kereskedés során gyakorlatilag végig a negatív tartományban tartózkodott, ám a kereskedés vége előtt nem sokkal megtáltosodott az index: végül 20 723 pontos új történelmi csúcson kötött ki.
NAPI Online, 2005. július 29. péntek, 17:25
Fotó:

A 0,3 százalékos erősödés elsősorban a 11,8 milliárd forintos összforgalom több mint harmadát adó Molnak köszönhető, kurzusa ugyanis 1,5 százalékkal 20 250 forinton zárt. Emellett 0,8 százalékos drágulásával segítette az indexemelkedést a kereken 32 ezer forinton megállapodó Richter is, míg a Magyar Telekom és az OTP veszített értékéből. Előbbi 0,6 százalékkal, 900 forintra, utóbbi pedig 0,8 százalékkal 7600 forintra gyengült. A szektortárs nem tudott a Richterrel tartani, az Egis-kurzus 0,5 százalékkal 20 790 forintra csökkent.
Az FHB kimagasló teljesítménye, vagyis 5 százalékos áremelkedése az ÁPV Rt. tegnapi bejelentésével hozható összefüggésbe. Emlékezetes, hogy a vagyonkezelő társaság tegnap kiadott közleményében tudatta: lekerült a napirendről az állami kézben lévő FHB-pakett eladása. Az FHB-papírok alapvetően hosszú távra tervező, kiszámítható papírokat előnyben részesítő alapok számára vonzó, amelyek felhalmozzák a kiválasztott részvényt. Az ÁPV bejelentéséből kifolyólag egyelőre nem várható, hogy újabb csomag kerül a közeljövőben a piacra, ezért az említett befektetési stratégiát alkalmazó alapok csak magasabb árfolyamon tudtak hozzájutni a papírokhoz. Vélhetően ez magyarázza a jelzálogbank mai szárnyalását, amelynek köszönetően a részvény 1491 forinton zárt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK