Vélhetően már túl sokan álltak a dollár vételekben, így a kedvező hírekre sokan lekezdték zárni ezeket a pozicíóikat, ami azt jelentette, hogy az amerikai deviza közel 2 százalékot veszített az értékéből pénteken az euróval szemben. Délután ugyanis már 1,27 közelében forgott a keresztárfolyam, míg előző nap még az 1,24-es szintet is megközelítette a dollár. A hirtelen fordulat oka, hogy a németek engedtek a bankmentések ügyének kezelésében.

Mindez természetesen a régiós devizákra is kedvezően hatott. A legerősebb a forint volt, annak betudhatóan, hogy az elmúlt napokban viszont a magyar fizetőeszköz szerepelt a leggyengébben. Pénteken mindenestre a forint 1,6 százalékkal erősödött az euróval szemben, míg a zloty 1,3, a cseh korona 1 százalékkal lett erősebb. Így egy euróért 286 forintot kellet fizetni délután. A frank gynegült az euróval szemben is egy picit, az 1,202-es keresztárfolyam azt jelentette, hogy egy frankért 237 forintot kellett fizetni. A dollár 225 forintot ért délután.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!