Remek napot zárt a BÉT

Zöld nap volt a mai a Budapesti Értéktőzsdén, a BUX index egész napos emelkedés után 2,66 százalékos erősödéssel 23 061 ponton zárt; a Richter kivételével az összes jelentős papír jelentős mértékben erősödött.
NAPI, 2011. május 24. kedd, 17:15
Fotó:

A forgalom valamivel elmaradt az idei átlagtól, 15,8 milliárd forintért cseréltek gazdát a részvények. A nap legfontosabb eseménye a délutáni bejelentés előtt, 4 százalékos pluszban, 23 310 forintos szinten felfüggesztett Mol-hoz kapcsolódott; a korábbi emelkedést segíthette, hogy a Goldman Sachs 26500-ról 27600 forintra emelte a részvényre vonatkozó célárát, igaz, nem változtatott "tartás" ajánlásán.

Az OTP 3 százalékos erősödés után 6050 forinton zárt, a kisebb bankpapír, az FHB pedig ennél is erőteljesebb, 3,3 százalékos növekedés után 948 forinton állt meg. A Mol felfüggesztése a Magyar Telekomnak is segíthetett, 3,4 százalékos emelkedéssel 546 forinton zárt a telekomrészvény.

A gyógyszeripari papírok között az EGIS 1,2 százalékot emelkedve 19 375 forinton zárt, a Richter azonban a jelentős részvények közül egyedüliként esett: a hétfői záráshoz képest 0,2 százalékot vesztett értékéből, 35 865 forinton fejezte be a napot.

A kisebb papírok között a CIG 1,2 százalékot esett, az Econet azonban méretes, a 15 százalékos limitet megközelítő erősödéssel zárt 31 forinton, miután tegnapelőtti zárás után kiderült, hogy az Unicredit meghosszabbította az Est Média hitelkeretét. Az E-Star újabb kötvénykibocsájtásának bejelentését 1,6 százalékos drágulással jutalmazta a piac.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK