A magyar részvényindex a régióban felülteljesítő volt csütörtökön a Portfoli.hu szerint a maga 1,6 százalékos erősödésével, amelyet közel 11,5 milliárd forintos forgalomban ért el.

A legnagyobb mértékben a Richter árfolyama ugrott meg: a gyógyszeripari papír 4520 forinton zárt közel 3 százalékos drágulást követően. A másik, igen erőteljes emelkedést a Magyar Telekom produkálta. A telekomcég papírjai közel 2 százalékos emelkedés után 313 forinton zártak. A részvények árát a kereskedés végén húzták fel

Az OTP szintén jó napot zárt, a bankpapírok 1,8 százalékos plusszal, azaz 4336 forinton zártak.

A Mol is a "zöldek" közé tartozott csütörtökön, az olajipari vállalat részvényei azonban az előbb említetteknél szerényebb, 0,5 százalékos mértékű drágulás után 14 350 forintig tornászta fel magát. A Portfolio.hu szerint a papírok azt követően kezdtek emelkedni, hogy a Mol bejelentette: az Irak kurdisztáni régiójában található Shaikan blokkban (melyben a társaságnak 20 százalékos részesedése van) megkezdődött a kőolaj exportálása.

 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!