Remények emelték az amerikai tőzsdéket

Fél és egy százalék között erősödtek a tengerentúli tőzsdeindexek.
Napi.hu, 2013. október 11. péntek, 22:11
Fotó: Napi.hu

A csütörtöki szárnyalás után is masszív pluszokban zártak a főbb amerikai tőzsdei indexek, elsősorban azon hírek hatására, hogy a republikánusok reménykeltő ajánlatot tettek az elhúzódó költségvetési tárgyalások megoldására. A legfrissebb, már a tőzsdezárás után napvilágot látott sajtójelentések szerint Barack Obama elnök és John Boehner, a képviselőház republikánus elnöke a tárgyalások folytatásában állapodott meg péntek esti telefonos megbeszélésükön.

A Dow Jones ipari átlagmutatója 111 ponttal, 0,7 százalékkal 15 237 pontra erősödött, a Nasdaq 0,8 százalékkal 3791 pont fölé kúszott, az S&P 500 index pedig 0,6 százalékkal jutott előző napon elért záróértéke fölé, 1703 pontig.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK