A Renault SA nagyjából 10 milliárd eurós (10 milliárd dolláros) értékelést céloz meg az elektromos járművekkel foglalkozó üzletágért, amelyet a francia autógyártó önálló egységként hoz létre - tudta meg a Bloomberg egy bennfentestől. A bevezetésre valamikor jövőre kerülhet sor.

Az Ampere névre keresztelt egység leválasztása része annak az átalakítási stratégiának, amelyet Luca de Meo vezérigazgató a jövő héten mutat be a befektetőknek. Az EV-üzletág leválasztása a Renault hagyományos belső égésű motorokkal foglalkozó részlegéről egy jó tőkebevonási lehetőség lehet, mivel a hitelezés nehezebbé vált, mert Európát recesszió fenyegeti. A francia cég a november 8-i tőzsdenapon tájékoztatja a befektetőket a még véglegesítés alatt álló átalakítási terveiről. 

Az Ampere leválasztása a Renault és japán partnere, a Nissan Motor Co. közötti tárgyalások középpontjában állt, mivel a két vállalat a két évtizedes szövetség átalakítására törekszik. A Nissan 500-750 millió dollárt fektethet be az Ampere mintegy 15 százalékos részesedése fejében, de a megállapodás egy szélesebb körű megállapodáson múlik, amelynek értelmében a Renault idővel mintegy 15 százalékra csökkentené a Nissanban lévő 43 százalékos részesedését a szövetség egyensúlyának helyreállítása érdekében.

A tárgyalások folyamatban vannak, és az Ampere értékelése a Nissan-tárgyalások egyik vitás pontja volt, amelyek a szellemi tulajdonnal kapcsolatos aggályok miatt is akadoztak. A Renault jelenleg 9 milliárd eurót ér, és az autógyártó számára nehézséget jelenthet, hogy az Ampere értékét a saját piaci kapitalizációjánál magasabbra értékelje.

De Meo a jövő héten részleteket fog közölni a Renault régi belsőégésű motorokkal foglalkozó, Horse nevű üzletágáról is, amelyet szintén leválasztanak. A Renault bejelenthet egy megállapodást a kínai Zheijiang Geely Holding Group-pal a Horse 50-50%-os tulajdonrészéről, amíg más befektetők további befektetéseket nem eszközölnek.

Az Ampere székhelye Franciaországban lesz, és mintegy 10 000 embert fog foglalkoztatni. A Geelyvel közösen létrehozott Horse egység székhelye Franciaországon kívül lenne, és szintén körülbelül 10 000 alkalmazottat foglalkoztatna.

A francia kormányt, amely a Renault 15 százalékos tulajdonosa, részletesen tájékoztatták az IPO-val kapcsolatos tervekről. 

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!