A BUX szinte egész nap esett , a 24 164 pontos kezdőértékéről zárásig 23 794 pontra csökkent az értéke, ami gyakorlatilag a napi mélypontot jelentette. A vezető részvények közül a napot a legjobban a Magyar Telekom vészelte át, a részvény ugyanis az 50 forintos osztalék szelvény hétfői levágását követően 49 forintot esett. Ez ugyan 8 százalékos csökkenést jelentett, de a bruttó osztalék mértékén túl nem büntették a részvényt.

Ezzel szemben a Mol 2,8 százalékkal csökkent, ami 24 300 forintos árast jelentett. Az olajrészvény is egész nap esett a vezető indexhez hasonlóan, így ez esetben is majdnem napi minimumot jelentett a záró ár. Hasonló páylát írt le az OTP is, amely 2,2 százalékkal 6211 forintra csökkent. A forgalom ugyanakkor egyik részvény esetében sem volt túl nagy, hiszen az OTP-nél nem érte el a 7 milliárd forintot, míg a Molnál csak a 2 milliárdot közelítette.

A Richter 37 100 forintos esése 2 százalékos csökkenést takart, az Egis azonban csak 1,2 százalékkal csúszott le, így érve el el 19 605 forintos záró árát. Érdekes módon a kisebb részvények többsége jobban állta a sarat kedden. Az AAA autó például 4,8 százalékkal 283 forintra,  a CIG Pannonia 0,7 százalékkal 889 forintra drágult. Az econet árfolyama 2,6 százalékkal nőtt 40 forintra, míg a Graphisoft Park 1,2 százalékkal 782 forintra drágult.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!