Rendkívüli közgyűlést tart a BÉT

A Budapesti Értéktőzsde igazgatósága december 16-ára hívta össze a tőzsde rendkívüli közgyűlését.
Napi.hu, 2015. december 1. kedd, 18:07
Fotó: Napi.hu

A közgyűlés napirendjén az igazgatóság és a felügyelőbizottság visszahívása mellett alapszabály módosítás is szerepel. Mint ismeretes, az MNB megvásárolta a tőzsde részvényeinek 68 százalékát a bécsi tőzsdétől és az osztrák elszámolóháztól, így átalakul a tőzsde vezetése.

Piaci hírek szerint a tőzsde elnöke Michael Buhl bécsi tőzsdeelnököt követve Nagy Márton, az MNB alelnöke lehet. A felügyelő bizottság elnöki posztját állítólag Gerhadt Ferenc, a jegybank másik alelnöke töltheti be, a vezérigazgatói posztot pedig az év végével Végh Richárd veheti át Katona Zsolttól. A kibocsátókat képviselő testületi tagok valószínűleg megőrzik tisztségüket.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK