Rendkívüli közgyűlést tart az Arago

Június 28-ra hívták össze az Arago Befektetési Holding Rt. rendkívüli közgyűlését, ahol az alapszabály módosítását is napirendre tűzik (kiegészítik az alaptőke készpénz ellenében való felemelésére vonatkozó részletes szabályokkal.
Ember Zoltán, 2005. május 25. szerda, 08:50
Fotó:

Június 29-én, az Arago Ingatlanfogalmazó és Tanácsadó Rt. tart közgyűlést, ahol a napirend szerint döntenek a társaság kiválás útjáan történő átalakulásáról.
Az Arago Befektetési Holding a 3 milliárd 600 millió forintos tavalyi veszteség ellenére fizet osztalékot: összesen 331 millió forintot fordít erre eredménytartalékából és még így is 11 milliárdnyi marad e rovatban (a saját tőke összege a kifizetés után 26 milliárd forint).
Az Arago számára 2004 - mint a rendes éves közgyűlési beszámoló jellemezte - a pozíciózárás éve volt. Eladták a BÉT-ben és a BÁT-ban szerzett részesedést és előkészítették a Pick eladását is. A tavaly 5,6 milliárdos veszteséget elszámolt szalámigyártó nagyban felelős az Arago veszteségéért - írta korábban a NAPI Gazdaság - , eladása a közgyűlési anyag szerint a 2005-ös évet további 4,63 milliárd forintos veszteséggel terheli meg. Ugyanakkor a 18 milliárd forintos saját tőkével rendelkező Forrás Rt.-ben meglévő 88 százalékos Arago-befolyás a holdingnak lehetőséget biztosít a további felvásárlási akciókra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK