Rendkívüli Mol-közgyűlést hív össze az OMV?

Az OMV osztrák olaj- és gázipari cég összehívhatja a Mol részvényeseinek rendkívüli ülését, megakadályozandó a 40 százalékos Mol-részvényhányaddal rendelkező vállalatvezetésnek azt a lehetőségét, hogy meghiúsítson bármilyen ajánlatot - jelentette az MTI.
NAPI Online, 2007. október 11. csütörtök, 08:43
Fotó:

Erről egy, a helyzetet közelről ismerő forrás nyilatkozott, aki azt mondta, hogy a bécsi székhelyű OMV más Mol-részvényesekkel tárgyal, és legkorábban a jövő héten összehívhatja a részvényesek ülését. A forrás - akit a Reuters idézett - úgy fogalmazott: "az OMV, vagy valamelyik más fontos részvényes esetleg elgondolkodik a rendkívüli ülés összehívásán."

A hírügynökség - időmegjelölés nélkül - idézte az OMV szóvivőjét is, aki azt mondta, hogy cége folytatja a párbeszédet a Mol független részvényeseivel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK