Rendőri segítséget kap a PSZÁF

A Rendőrség és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete határozatlan időre szóló együttműködési megállapodást kötött.
NAPI, 2009. szeptember 14. hétfő, 15:14
Fotó:

Az egyezséget minden olyan bűncselekmény visszaszorítása és megelőzése érdekében hozták létre, melyek a pénzügyi intézményrendszerek és a pénzügyi piacok iránti bizalmat veszélyeztetik - közölte a két szervezet.

Kiemelt területnek tekintik a készpénz-helyettesítő fizetési eszközökkel történő visszaélések, a hitelezéssel, elsősorban a gépjármű- és lakásfinanszírozással összefüggő csalások és orgazdaság, valamint "az ugyanazon tulajdonosi vagy ügyfélkörhöz kapcsolódó ismétlődő, szervezett kereteket öltő" pénzügyi visszaélések, rablások, elektronikus bűncselekmények visszaszorítását és megelőzését.

Céljuk a új szemlélet kialakítása a büntetőeljárás és a felügyeleti ellenőrzés során, az ezzel összefüggő képzés megszervezése és a fogyasztók közös felvilágosítása. Egymás részére rendelkezésre bocsátják a - személyes adatokat, bank-, üzleti és egyéb titkot nem tartalmazó - statisztikáikat, elemzéseiket is - írják.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK