Rengeteg olajat talált a Mol

Pakisztánban bukkant olajra a Mol részvételével működő közös vállalat.
Napi.hu, 2014. június 10. kedd, 08:21
Fotó: MTI/EPA

A Ghauri Közös Vállalat (GJV) jelentős olajtalálatot ért el a Ghauri X-1 kút sikeres tesztelésével Jhelum körzetében, Pandzsáb provinciában Pakisztánban. A GJV tagjai a Mari Petroleum 35, a Pakistan Petroleum Limited (PPL) 35 és a Mol 30 százalékos tulajdoni hányaddal. A Ghauri találat jelentőségét növeli, hogy ez az első szénhidrogén felfedezés a Potwar-fennsík keleti
részén - fogalmaz a Mol közleménye.

A Ghauri X-1 kúton mért olajhozam a legmagasabbak közé tartozik az országban. A Mol előzetes vizsgálatai szerint a Ghauri blokk ezen részének földtani potenciálja jelentős lehet. A földtani vagyon becslése folyamatban van, de a teljes blokk potenciáljának megbecslése egyelőre túl korai lenne. A Ghauri X-1 kút közelében a Mol reálisnak gondolja a partner 22 millió hordós földtani vagyon becslését a bizonyítottan olajtermelő Sakessar formációra vonatkozóan - fogalmaz a közlemény. Hozzáteszik: folytatják a másodlagos tárolónak vélt Kussak formáció fejlesztési munkálatait partnerükkel, a Mari Petroleummal, amelynek során a Ghauri blokk készleteivel kapcsolatban kapnak majd pontosabb képet. A Mari Petroleum a gyorsított mezőfejlesztési programnak megfelelően termeltető technológiai  egység létesítését tervezi, és a kút hosszú tesztjének megkezdését 2014 júniusáig tűzte ki célul.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

666ORDOG666, 2014.06.10 08:36

Aki keres, az talál.
Hajrá MOL!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html