Magyarország jövőre legfeljebb 400-450 millió euró értékben bocsáthat ki kínai renminbiben (jüanban) kötvényt - mondta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Reutersnak adott interjúban. (A renminbi a kínai nemzeti deviza hivatalos neve, egysége a jüan.)

A tárcavezető arról is beszélt, hogy jó esélyt lát az MKB Bank és a Budapest Bank jövő évi magánosítására.

Megerősítette, hogy a jövő évi GDP-arányos államháztartási hiánycél 1,7 százalék, 2018-ban pedig 1,6 százalék, és úgy fogalmazott, hogy az idei hiány a tervezett 2,4 százaléknál kisebb, a GDP 2,2 százaléka körül lehet.

A nemzetgazdasági miniszter "jó esélyt lát" arra, hogy az idei év végi GDP-arányos államadósság a múlt évi 76,2 százalék alá csökkenjen.

Varga Mihály szerint "jobb lenne" a 308-310 forint/euró árfolyam, és hogy a forint még erősödhet az idei év végéig. (Csütörtökön, percekkel 17 óra után az eurót 315,67 forinton jegyezték a bankközi devizapiacon.)

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!