A régióban és a magyar piacon is enyhe negatív hangulat lehet a nemzetközi tendencia miatt. A magyar részvénypiacon az OTP-re érdemes figyelni, miután felminősítették a banki papírt, és ez hatással lehet az árfolyamára - mondta el a hírügynökségnek Rövid Szabolcs, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője.

Elfáradtak kedden a nap végére az amerikai részvényindexek, az eladói hullám az ázsiai piacokra is begyűrűzött szerdán reggel, emiatt Európában nem lehet pozitív nyitásra számítani. A magyar piacon a Richter papírjára érdemes figyelni, az OTP-nél a pénteki gyorsjelentésre készülhetnek a befektetők - vélekedett a szerdai kereskedés előtt Kovács Bálint, az Equilor Befektetési Zrt. vezetőelemző-helyettese.

QP | Quality Placement

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 158,21 pontos, 0,41 százalékos csökkenéssel, 38 462,63 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 17,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a Richter kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest. A Mol 32 forinttal, 1,14 százalékkal, 2832 forintra erősödött, 2,9 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,35 százalékkal, 11 540 forintra nőtt, forgalmuk 4,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 3,50 forinttal, 0,77 százalékkal, 459 forintra emelkedett, forgalma 262,6 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 280 forinttal, 4,61 százalékkal, 5800 forintra csökkent, a részvények forgalma 9,2 milliárd forintot ért el.

Nyugat-Európában is esésre számítanak, miután a Fed új elnöke kedd este a részvénypiacoknak kedvezőtlen hírt közölt.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!