Az aukció időpontja 2020. június 25. Az ajánlatgyűjtési szakasz 10 órától 1 óráig tart, az ügyletkötési időszak 13 órától 15.30-ig.
A társaság az aukció napjára az ajánlatgyűjtési szakasz kezdetétől kezdeményezi majd részvényei tőzsdei kereskedésének felfüggesztését - idézi a közleményt az MTI.

A tranzakcióban részt vehet bárki, aki rendelkezik a tranzakció teljes időtartamában Magyar Telekom törzsrészvénnyel és teljesíti a jelen közlemény szerinti egyéb feltételeket.

A tranzakcióban való részvétel önkéntes. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban. A részvényesek részvényeiket több részletben, több áron is felajánlhatják. A részvények megvásárlására a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indulva kerül sor, legfeljebb a meghatározott keretösszeg erejéig.

A társaság által fizetett részvényenkénti ár 5 százaléknál nagyobb mértékben nem haladhatja meg a vásárlás napján a Budapesti Értéktőzsde által üzemeltetett másodpiaci kereskedés nyitó aukciós szakaszában kialakult egyensúlyi piaci árat (nyitóár), valamint a társaság 2019. évi auditált beszámolójában szereplő egy részvényre jutó sajáttőke értékét, azaz részvényenként 567 forintot - olvasható a közleményben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!