Részvényeket kaphatnak a Magyar Telekom munkavállalói

Részvényjuttatási programot indít a Magyar Telekom, melynek keretében a társaság legjobban teljesítő munkavállalói Magyar Telekom részvényekhez juthatnak - jelentette be az igazgatóság döntését a társaság a BÉT honlapján.
NAPI, 2010. szeptember 29. szerda, 14:42
Fotó:

A tájékoztatás szerint a program kiváltja, és egyenértékű lesz a 2010-re elkülönített - 1,5 százalékos 2010-es béremelésnek megfelelő - célprémium kerettel.
Így mintegy 858 000 sajátrészvényt akarnak a legjobban teljesítő dolgozóiknak kiosztani 2010 decemberében. A végső részvénydarabszám az odaítélés napján érvényes árfolyam függvényében változhat. A részvényeket 2012 év végéig nem lehet értékesíteni, azonban osztalékkifizetésre már addig is jogosultak.
A program célja, hogy elősegítse a tulajdonosi és munkavállalói érdekek harmonizációját valamint, hogy erősítse a lojalitást és a tulajdonosi szemléletet a kulcsfontosságú dolgozók körében. Pénzügyi szempontból a részvényjuttatás kedvezőbb a 1,5 százalékos béremelésnek megfelelő célprémium keret kifizetésénél, mivel előnyösebb a szabad cash flow-ra gyakorolt hatása. A szabad cash flow várhatóan mintegy 800 millió forinttal javul 2010-ben a célprémium keret kifizetéséhez képest - közölte a cég.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK