Részvényeket vesz a jegybank, rally Ázsiában

áprilisi csúcsokat leküzdő S&P 500-at követve zömében jó hangulat uralkodott Ázsiában, ahol a japán Nikkei 2.9, az ausztrál S&P ASX 200 és a kínai Shanghai Composite 1.2%-kal került feljebb, miközben a dél-koreai Kospi 0.2%-ot veszített az értékéből.
portfolio.hu, 2010. november 5. péntek, 08:41
Fotó:

A japán piac felülteljesítéséhez az is nagyban hozzájárult, hogy a szigetországi jegybank is a további lazítás útjára lép, melynek keretében olyan ETF-eket (exchange-traded funds) is vásárolnak majd, amelyek esetében a mögöttes termék a Topix index vagy a Nikkei Stock Average és AA vagy annál magasabb befektetési kategóriába sorolható. Azaz kvázi részvények vásárlásával is segíti a növekedést a jegybank.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK