Az alaptőke-leszállítás a részvények névértékének csökkentésével valósul meg, célja hogy a társaság részvényesei az osztalékfizetésnél kedvezőbb módon részesüljenek a biztosító felosztható eredményéből - írta a közleményre hivatkozva az MTI.

A társaság alaptőkéje 3 777 130 400 forintról 3 116 132 580 forintra, a részvények névértéke 40 forintról 33 forintra csökkenne. A tervezett tőkeleszállítás a társaság saját tőkéjének 17,5 százalékát testesíti meg, melynek alapján - beszámítva a tavalyi nyereséget - a várható kifizetés teljes összege 3 milliárd forint, részvényenként 31,96 forint.

Amíg az osztalékfizetésre a vonatkozó szabályok alapján kizárólag a társaság eredményéből és eredménytartalékából van lehetőség, addig az alaptőke-leszállítás esetében mind a társaság eredménytartalékából, mind pedig a tőketartalékból lehet kifizetést teljesíteni a részvényesek számára - írták.

A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. hétfői záró ára 424 forint volt, az éves maximum ára 482 forintot, az éves minimum ára 366 forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!