Részvénykibocsátást tervez az OMV

Az OMV 800 millió eurós nyilvános tőkeemelést fontolgat, hogy finanszírozni tudja a török Petrol Ofisi maradékának felvásárlását.
NAPI, 2009. augusztus 13. csütörtök, 13:50
Fotó:

Az osztrák olajtársaság több bankkal, így például a JP Morgan Chaseszel is tárgyalásokat folytat az esetleges részvénykibocsátásról - idéz a Bloomberg három ügyhöz közel álló forrást.

A befolyó pénzt a Dogan Sirketler Grubu Holding 54 százalékos Petrol Ofisi pakettjének megvásárlására fordítanák, amellyel az OMV részesedése 96 százalékra emelkedne török szektortársában. A Dogan részvénycsomagának piaci értéke jelenleg közel 1,4 milliárd euró, azaz a társaság teljes készpénzállománya második negyedév végén.

Sven Pusswald, az OMV szóvivője piaci pletyka lévén nem kommentálta az értesülést, csak annyit közölt, hogy a társaság közgyűlése megszavazta az iparágra jellemző tőkeemelést.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK