Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, az európai és amerikai határidős indexek inkább kisebb profitrealizálást tükröznek a múlt heti emelkedés után, ezért enyhe csökkenésre számít, ami a magyar piacon is meghatározó lehet.

A szakértő hozzátette: Theresa May brit miniszterelnök kora délután beszél a Brexit további lépéseiről, ami piacmozgató lehet.

Varga Zoltán, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője kifejtette: rövid távon továbbra is optimista a hazai részvénypiac kilátásait illetően, a technikai kép alapján tovább emelkedhet a Mol jegyzése, de a Magyar Telekom képe is kedvező. Az OTP esetében a 11 850 forintos szint a vízválasztó, ha efelett tud maradni, további emelkedés jöhet a bankpapír árfolyamában.

A hétfői kereskedésben egyébként visszafogott aktivitásra lehet számítani, mert az Egyesült Államokban zárva lesznek a tőzsdék - jelezte kommentárjában a szakértő.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX  0,79 százalékos emelkedéssel, 41 503,91 ponton zárt pénteken, a részvénypiac forgalma 15,5 milliárd forint volt.

A Mol 1,31 százalékkal 3242 forintra erősödött, 2,1 milliárd forintos forgalomban. Az OTP-részvények ára 0,42 százalékkal 11 850 forintra csökkent, forgalmuk 8,7 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 0,22 százalékkal 457 forintra esett, forgalma 290,1 millió forint volt. A Richter-papírok árfolyama 2,56 százalékkal 6020 forintra nőtt, a részvények forgalma 3,2 milliárd forintot ért el.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!