A londoni FTSE100 index 0,74 százalékos, a frankfurti DAX-30 0,07 százalékos plusszal, a párizsi CAC-40 mutató 0,53 százalékos emelkedéssel fejezte be a napot.

Az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül az EuroStoxx50 0,37 százalékos plusszal zárta a kereskedést.

QP | Quality Placement

A nap egyik legnagyobb nyertese a svéd Electrolux részvénye volt, miután a háztartási gépeket és berendezéseket gyártó vállalat a szakértők által vártnál kevésbé csökkenő működési eredményről jelentett a tavalyi utolsó negyedévről. Az Electrolux részvénye mintegy 10 százalékos pluszban zárt, nyereséggel zárta a napot a JCDecaux és a Novo Nordisk mellett a Thyssenkrupp is a befektetők számára megnyugtató negyedéves eredményeknek köszönhetően.

A nap vesztesei közé tartoztak az olasz és a spanyol bankszektor papírjai az MTI szerint.

Az európai tőzsdezárás után a New York-i tőzsdén a 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 0,38 százalék, a részvények szélesebb körét felölelő S&P500 index 0,16 százalék pluszban volt, a technológiai papírok Nasdaq Composite mutatója pedig 0,08 százalék csökkenést jelzett.

Az európai tőzsdezárás után az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 1 dollár 40 cent (2,30 százalék)plusszal, 62,24 dolláron állt.

Az arany unciánkénti ára 0,25 százalékkal, 3,35 dollárral 1321,85 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1469 dollárt adtak a délután fél négykor jegyzett 1,1471 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!