Vörösben közeledett a záráshoz New York

Vegyes kezdés után vörösben álltak a New York-i tőzsde irányadó indexei péntek este.
Szepesi Anita, 2019. február 1. péntek, 21:16
Fotó: Getty Images

Közép-európai idő szerint este 9 után a 30 vezető amerikai iparvállalat DJIA-mutatója 0,01 százalékos, a tőzsdén jegyzett legnagyobb részvénytársaságok Standard & Poor's 500-as mutatója 0,2 százalékos mínuszban állt, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,46 százalékos csökkenést jelzett.

A pénteki kereskedés nyertese az energiaszektor volt az emelkedő olajár miatt, valamint néhány vállalat, például az Exxon Mobil és a Chevron vártnál kedvezőbb negyedéves adatainak köszönhetően - írta az MTI.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajkeverék ára emelkedést mutatott, részben a venezuelai olajexportot fenyegető amerikai szankciók miatt. Közép-európai idő szerint háromnegyed nyolc körül a New York-i árupiacon a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta hordónkénti (159 liter) 1 dollár 60 cent (2,97 százalék) emelkedéssel, 55,36 dolláron állt. Az északi-tengeri Brent olaj hordónkénti ára pedig 1 dollár 96 centes (3,22 százalék) pluszban, 62,80 dollár volt.

Az arany unciánkénti ára, 0,23 százalékkal, 3,05 dollárral 1322,15 dollárra csökkent.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1463 dollárt adtak a délután fél négy körül jegyzett 1,1471 dollár után.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK