A tervezett részvénykibocsátás hírére a társaság papírjai 10 százalékkal estek. A piac által kétségbeesettnek minősített lépés azért került napirendre, mert a hitelminősítők megfenyegették a céget: rontanak adósságának besorolásán, ha nem csökkenti a terheket. Pedig az ICI nyereséges, a cég saját prognózisa szerint a 2001-es adózás előtti eredmény meghaladja a 400 millió fontot.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!