Részvényvásárlás hitelből? - az IMF reagált

Nem köti semmi Magyarország kezét, hogy szabadon felhasználja az IMF-hitel fel nem használt részét az orosz Szurgutnyeftyegaz Mol-részesedésének a visszavásárlására - közölte az IMF magyarországi képviseletének a vezetője szerdán.
MTI-Eco, 2011. május 25. szerda, 10:05
Fotó: Napi.hu

Iryna Ivaschenko a Reuters e-mailben elküldött kérdésére válaszolva közölte: a kormány sajtójelentésének megfelelően a kormány a letétbe helyezett pénzforrást a tranzakció finanszírozására költi. Ez abból a forrásból valósul meg, amit Magyarország lehívott, de nem használt fel a tavaly októberben lejárt IMF-EU készenléti keretből.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

HOZZÁSZÓLÁSOK